Pointlisten

Pointlisten er Scandinavian Highlanders måde at balancere formatets stærkeste kort og strategier. Hvert deck må indeholde kort med et samlet antal på op til 10 point. Hvor langt de fleste kort, der er legale i formatet, ikke koster point og derfor kan inkluderes i ethvert deck, er der dog en række kort, som enten er for stærke, effektive eller indgår i problematiske strategier, og de koster derfor point at inkludere i sit deck, sådan så der er loft på mængden af netop disse kort i hvert deck. Intentionen med Pointlisten er derfor på en og samme tid at give plads til, at man kan spille med kort fra hele Magics historie samtidig med, at der er incitament til at prøve nye kort og strategier af, og at vi som kuratorer i videst muligt undgår, at formatet på noget tidspunkt kan anses for at være “løst”.

Nedenfor finder du en liste over de kort, som har point. Det drejer sig som nævnt om nogle af Magics stærkeste kort rent historisk. Den nuværende liste, som til dels udspringer både af 7 Point Highlanders og Canadian Highlanders pointlister, vedligeholdes og kurateres løbende af Scandinavian Highlanders Regel- og Pointråd med det formål, at skabe et sjovt, balanceret og konkurrencepræget format med plads til en bred vifte af deck inden for de overordnede arketyper uden at gå på kompromis med formatets løfte til spillerne – at Scandinavian Highlander er et format, hvor det er muligt at spille med så godt som alle kort i Magics historie, også de stærkeste.

Leder du efter information om proxies skal du klikke her.

Pointlisten opdateres fire gange om året i slutningen af hver sæson ved afstemning i Regel- og Pointrådet. Seneste opdatering blev foretaget d. 13. januar, 2023. Listen indeholder p.t. 52 forskellige kort, hvor af det seneste blev trykt for første gang i 2021.

Et * betyder ændring ved seneste opdatering af Pointlisten. Det kan enten være, at kortet er blevet tilføjet, eller at kortets antal point er blevet ændret.


KortPoint
Ancestral Recall*7
Balance1
Basalt Monolith1
Birthing Pod2
Black Lotus7
Blood Moon1
Crop Rotation1
Demonic Consultation*0
Demonic Tutor4
Dig Through Time1
Flash5
Gifts Ungiven2
Imperial Seal1
Intuition1
Jace, the Mind Sculptor*0
Library of Alexandria1
Life from the Loam1
Mana Crypt4
Mana Drain1
Mana Vault1
Merchant Scroll1
Mind Twist1
Mox Emerald3
Mox Jet3
Mox Pearl3
Mox Ruby3
Mox Sapphire3
Mystical Tutor2
Natural Order3
Oko, Thief of Crowns*1
Pact of Negation1
Price of Progress2
Protean Hulk3
Sensei’s Divining Top1
Sol Ring3
Spellseeker*3
Strip Mine3
Summoner’s Pact1
Survival of the Fittest2
Tainted Pact*1
Thassa’s Oracle3
Time Vault6
Time Walk6
Tinker4
Tolarian Academy1
Transmute Artifact1
Treasure Cruise*1
True-Name Nemesis1
Umezawa’s Jitte2
Underworld Breach*2
Urza’s Saga1
Vampiric Tutor2
Wishclaw Talisman1
Yawgmoth’s Will*1

Her finder du lister over kort, som alle har 11 point i Scandinavian Highlander og derfor ikke kan spilles i formatet.

ANTE-KORT (9 kort):

Amulet of Quoz; Bronze Tablet; Contract from Below; Darkpact; Demonic Attorney; Jeweled Bird; Rebirth; Tempest Efreet; Timmerian Fiends

CONSPIRACY-KORT (25):

Adriana’s Valor; Advantageous Proclamation; Assemble the Rank and Vile; Backup Plan; Brago’s Favor; Double Stroke; Echoing Boon; Emissary’s Ploy; Hired Heist; Hold the Perimeter; Hymn of the Wilds; Immediate Action; Incendiary Dissent; Iterative Analysis; Muzzio’s Preparations; Natural Unity; Power Play; Secret Summoning; Secrets of Paradise; Sentinel Dispatch; Sovereign’s Realm; Summoner’s Bond; Unexpected Potential; Weight Advantage; Worldknit

“DEXTERITY”-KORT (2 kort):

Chaos Orb; Falling Star

MINI-GAME (1 kort):

Shahrazad

KORT MED SØLVKANT/UN-KORT/ACORN-KORT:

De såkaldte Un-kort, der har sølvkant eller et agernsymbol (fra Unfinity og frem), er ikke legale i Scandinavian Highlander.